fbpx

Reklam

2008 krizini tahmin eden Burry, Tesla’ya yenildi

0

2008 yılındaki finansal kriz öncesinde mortgage balonunu fark ederek karşı pozisyon alan Michael Burry’nin yönettiği Scion Asset Management Cathie Wood’un ARK Innovation Borsa yatırım fonuna, Tesla’ya ve Hazine tahvillerine karşı aldığı kısa pozisyonları üçüncü çeyrekte kapattı.

Burry’nin açtığı kısa pozisyonların ne kadar başarılı olup olmadığı ise şirketin Tesla ile ilgili opsiyon pozisyonlarının yayımlanmamasından dolayı tam olarak bilinemiyor. Burry geçen ay CNBC’ye verdiği röportajda Tesla’ya karşı açtığı pozisyonlarını kapattığını ve bunun sadece bir işlem olduğunu söylemişti.

Burry’nin kısa pozisyonları sonrasında faha önce Tesla için 3 bin dolarlık hedef fiyat belirleyen Cathie Wood’un yatırım fonu 2 günde 139 milyon dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı.

Burry, Cathie Wood’un yönettiği ARKK borsa yatırım fonunun 235 bin hissesine karşı Ağustos ayında satım opsiyonu almıştı. Düzenleyici kuruluşa yapılan bildirimde ise açığa çıkan pozisyonun değerinin neredeyse 31 milyon dolar olduğu belirtiliyordu.

Wood’un yatırım şirketi Ark Investment Management’ın teknoloji şirketlerine odaklanan tematik yatırım fonu 2020 yılında endeksin bir hayli yukarısında getiri sağlamıştı. Fakat artan fiyatlar ve hızlanan enflasyon sonrasında Wood’un fonu aynı ivmeyi sürdürmekte zorlanmıştı.

Reklam

Daha önce de dolaylı karşı pozisyon almıştı

Burry daha önce de dolaylı yoldan Wood’un yatırım fonuna karşı pozisyon almıştı. 31 Mart’ta Tesla’nın 800 bin 100 hissesinde kısa pozisyon alan Burry’ye ait Scion Asset Management, daha önce de farklı zamanlarda Tesla aleyhine pozisyon almıştı.

Tesla hisseleri Ark’ın borsa yatırım fonundaki en büyük varlıklardan birini oluştururken Burry Eylül ayında yaptığı bildirimde Tesla’ya karşı kısa pozisyon aldığı hisse sayısını 800 bin 100’den 1 milyon 75 bine çıkardığını da bildirmişti.

Tesla’nın hisseleri yıl başından bu yana yüzde 43’e yakın bir yükseliş kaydederken Mart ayındaki en düşük seviyesinden beri yüzde 80’e yakın yükseldi.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku