fbpx

Reklam

Katar, İsrail ile ilişkileri normalleştirmeyi reddetti

0

Doha yönetimi, Tel Aviv ile ilişki kurmalarının Filistin sorununun çözümüne bağlı olduğunu bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, ABD’nin arabulucuğunda İsrail ile ilişkileri normalleştirerek dikkatleri üzerlerine çekti.

Diğer bazı Körfez ülkelerinin de Tel Aviv yönetimiyle anlaşma yapacağı iddia edildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Alkhater, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, ülkesi hakkındaki iddiaları reddetti.

İSRAİL İLE İLİŞKİ KURMAYA FİLİSTİN ŞARTI

Alkhater, Katar’ın, Filistinlilerle anlaşmazlığı çözülene kadar İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını söyledi.

Normalleşmenin bu anlaşmazlığın özü olduğunu düşünmediklerini belirten Alkhater, anlaşmazlığın kilit noktasının “Filistinlilerin işgal altında, vatansız insanlar olarak yaşadıkları sert koşullar” olduğunu ifade etti.

Reklam

KÖRFEZ’DEKİ ANLAŞMAZLIK

Katarlı yetkili, ayrıca bölge devletlerinin, ülkesine yönelik üç yıllık boykotu sona erdirme yönünde yakında ilerleme olabileceğini kaydetti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, İran ile ilişkisi nedeniyle Katar’a üç yıldır diplomatik ve ticari boykot uyguluyor.

Ancak Sözcü Alkhater, Katar’a boykot uygulayan ülkelerden hangileriyle görüşme halinde oldukları konusunda bilgi paylaşmadı.

Daha önce konuyla ilgili yetkililer, Doha yönetiminin öncelikle sınırını paylaştığı Suudi Arabistan ile ilişkileri düzeltmeye öncelik vereceğini belirtmişti.

Abdülhamid TÜRK

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku