fbpx

Reklam

AK Parti Sözcüsü Çelik: ‘Demokratım’ diyen birinin ilk yapacağı iş, teröre karşı durmaktır

0

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunuyor.

Çelik’in açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

– Diyarbakır annelerinin sesini tüm dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Bu sesi duymayanlar utansın. Bu denli güçlü bir vicdan nöbetinin raporlarına yansıtmayanlar utansın.

– AB’nin Ukrayna krizini tartıştığı zirvelerden neden Türkiye yok? Böylesi bir savaş ortamında hala önyargılarla hareket edilmesi büyük bir basiretsizliktir.

– (Macron’a tepki) Türkiye’nin NATO üyeliğini sorguluyordu, gerçekle karşılaştı. NATO’nun doğu kanadını güçlendirmeliyiz diyor. Türkiye egemen ve bağımsız bir devlet olarak kuşkusuz milli güvenliğini korumaya muktedirdir.

‘Bugün kalıcı barışı Türkiye sağlayacaktır’

Reklam

– Bugün kalıcı bir barış söz konusuysa bunu yapacak olan Türkiye’dir. Türkiye’nin çok ortaya çıkardı bugün Türkiye bunu yapmaya hazırdır hiçbir şekilde model önerdiğiniz gibi bir anlayış ortaya çıkabilir ama geçmişte uygulanmış bir çok model vardır bu ve buna benzer güvenlik kaygılarının ortadan kaldırılması için yeni modellerde üretilebilir dolayısıyla burada sadece askeri açıdan olaya bakma bak sadece askeri kampların delil olarak bakmamak bir üçüncü olarak bir diplomatik perspektifi güçlü bir şekilde hayata geçirme konusunda Türkiye ona önderlik etmektedir dediğim gibi hem o kaynanan siyasi bütünlüğünü toprak bütünlüğü sağlayacak hem de Rusya’nın güvenlik kaygıları giderecek bir kazan kazan formülün ortaya çıkması bunun kalıcı ateşkesin temel olması ve aynı zamanda da bu kalıcı ateşkesle birlikte işgalin bu savaşın sona ermesi da mümkün olacaktır.

Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti

– Anneler ayağa çağırılmaz annelerin ayağına gidilir. Diyarbakır annelerinin ayağına gitmek şereftir. Kendi evlatları için bu seslerini yükselten terör örgütlerine karşı bu duruşu oraya koyan asil insanlardır. Burada bir siyasi paranteze almak için siyasi sorgulamalarla yüzleşmemek için annelerin ayağına çağırmak son derece yanlıştır.

– İstediğiniz kadar demokrasiden bahsedin. Onun hepsi vicdan nöbetinin duruşuna çarpar ve geri döner.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku