fbpx

Reklam

HAFTALIK HAVA RAPORU (11-17 MAYIS 2020)

0

Dünya ve Türkiye’deki tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımıza abone olun.

https://t.me/politizasyon

Bu hafta ekstrem sıcakların etkisinde geçireceğiz, mevsim normallerinin 7-8 derece üzerine çıkacak olan sıcaklıklar sıcak çarpmaları yapabilir. Haftanın ilk gününde Türkiye’nin tamamında parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim. İstanbul’da sıcaklıkların 25-26 derece, Ege Bölgesi’nde 30 derece, Akdeniz Bölgesi’nde 28-29 derece, İç Anadolu Bölgesi’nde 25-26 derece, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 25-26 derece, Doğu Anadolu Bölgesi’nde de 15 derecelere çıktığını görüyoruz.

Haftanın ikinci gününde de tüm Türkiye’de yağış yok. Karadeniz Bölgesi bulutluluk oranı artacak, çok bulutlu bir hava hâkim olacak, sıcaklıklar 27-28 derecelere çıkacak; Marmara Bölgesi’nde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Sıcaklık 28-29 dereceleri zorlayacak. Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde güneşli bir hava hâkim, sıcaklıklar 32 dereceleri zorlayacak. İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim, İç Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıklar 29-30 dereceleri, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise 20 dereceleri zorlayacak.

Çarşamba günü Doğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz’in doğusunda yağışlar söz konusu, lakin sıcaklıkların yine aynı derecede civarlarında, 25-26 derece civarlarında, olduğunu görüyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise sıcaklıkları 16-17 derece civarında olduğunu görüyoruz. Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise güneşli ve parçalı bulutlu bir hava hâkim olacak. Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar 26-27 derece, Ege Bölgesi’nde 33-34 derece, Akdeniz Bölgesi’nde 32-31 derece, İç Anadolu Bölgesi’nde ise 30 dereceli zorlayacak. Perşembe, cuma ve cumartesi günleri tüm Türkiye’de parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim, sıcaklıkların genel olarak tüm Türkiye’de mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde olmasını bekliyoruz.

14 Mayıs günü İstanbul’da sıcaklıklar 25-26 derece. Ege Bölgesi’nde perşembe günü sıcaklıkların 40 derecelere civarlarına çıkmasını bekliyoruz. Akdeniz Bölgesi’nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise sıcaklıkların 32-31 derece civarlarında, İç Anadolu Bölgesi’nde 30 derece civarlarında, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise 21-22 derece civarlarında olduğunu görüyoruz

Cuma gününe baktığınız zaman İstanbul’da ve Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar 32-33 dereceleri bulacak. İç Anadolu Bölgesi’nde 32-33 dereceler söz konusu Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde sıcaklıklar 40 dereceyi geçebilir ve baz istasyonlarından rekor sıcaklıklar gelebilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 30 derece, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise 21-22 dereceler söz konusu.

Gelelim Hafta sonuna; hafta sonunda ise cumartesi günü tüm Türkiye’de yine parçalı ve az bulutlu hava hâkim sıcaklıklar yine mevsim normallerinin üzerinde. Pazar günü ise Karadeniz’in doğusunda hafif yağışlar olabilir hatta geneline baktığımız zaman parçalı ve az bulutlu hava hâkim.

Türkiye’de sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üzerine çıkacak. Alışveriş merkezlerinin açılması berberlerin ve güzellik salonu açılması ile birlikte hava sıcaklıklarının artması ile birlikte zor bir süreç bizi bekliyor. Çünkü havanın ısınması ile birlikte halkın dışarıya, sahillere akın etmesini bekliyoruz. Evde kalalım. Çünkü salgın tehlikesi hala geçmiş değil. Yapılan son araştırmalara göre ultraviyole ışınlarının ve sıcaklıkların virüsün bulaşmasını çok etkilemeyeceği yönünde. Bundan dolayı yaz aylarında da vakalar artış gösterecektir. Eğer biz önlemlerimizi almazsak ikinci dalga her an patlak verebilir. Bu yüzden zor zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım.

İstanbul

Salı: Az bulutlu ? 28 17

Reklam

Çarşamba: Az bulutlu ? 26 15

Perşembe: Az Bulutlu ? 27 17

Ankara

Salı: Az bulutlu ? 25 14

Çarşamba: Az bulutlu ? 27 15

Perşembe: Az Bulutlu ? 29 16

İzmir

Salı: Az bulutlu ? 30 19

Çarşamba: Az bulutlu ? 32 20

Perşembe: Az Bulutlu ? 38 20

Sinan ÇIRÇIR

Sinan Çırçır

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku