fbpx

Reklam

Yetkili Müesseseler Derneği Başkanı: Döviz büroları tebliğiyle alakalı çok büyük eksiklikler var

0

Döviz bürolarının temsilci derneği döviz alım-satımlarına yönelik kimlik ibrazını düzenleyen tebliğde büyük eksiklikler olduğunu belirtti.

Bloomberg HT’ye konuşan Yetkili Müesseseler Derneği Başkanı Mustafa Ünver, tebliğde çok büyük eksiklikler olduğunu belirtirken, “işlem limitlerini belirlemeye” ibaresinin eklenmesinin bazı sıkıntılara sebep olacağını ifade etti.

Bloomberg HT’ye konuk olan Ünver’in açıklamalarında öne çıkanlar şunlar oldu:

Acelece hazırlanmış bir tebliğ. Burada 100 dolar ve üzerine kimlik tespiti zorunluluğu getirilmiş. Alt limit 100 dolar iken “üst limit de belirlenebilir” denilerek tebliğde büyük bir açıklık oluşmuş.

Reklam

Örnek vermek gerekirse, A grubu 100 dolar ile işleme başladı. Yıl içerisinde A grubuna ‘Senin 5 milyon dolar limitin var ve 5 milyon dolar üzerinde işlem yapamayacaksın’ dense ve 6. ayda firma 5 milyon doları doldursa sonra bu firma ne yapacak?

Bu limitin dolar olarak değil lira olarak belirlenmesi lazım. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na önerimiz 10 bin lira ve üzerine kimlik tespiti yapılması yönündeydi. Tebliğ ile alakalı çok büyük eksiklikler var.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku