fbpx

Reklam

Yeniden yapılanan Türk Eximbank ile ihracatta yeni dönem

0

İhracatçıların finansmana erişimde büyük destekçisi olan Türk Eximbank, Stratejik Dönüşüm Program kapsamında uygulamaya koyduğu yeni hizmetleri ve yenilenen yüzüyle Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme stratejisine daha etkin katkı sağlayacak.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Mart 2021 tarihinde açıklanan Ekonomi Reform Paketi’nde yer alan “Türk Eximbank’ın küresel iyi uygulamalar doğrultusunda yeniden yapılandırılması” hedefi kapsamında, Türk Eximbank’ta Stratejik Dönüşüm Programı’nın başlatıldığını hatırlattı.

Türk Eximbank’ın yeniden yapılanma ile Türkiye’nin ihracat artışı hedefine ulaşması için, ihracat stratejilerine uygun şekilde katma değerli ürün ve hizmet ihracatı yapan firmaları proaktif yaklaşımla önceliklendirerek, daha etkin ve verimli destek sağlamaya başladığını bildiren Güney, bu kapsamda birçok önemli kolaylığın sağlandığını söyledi.

Türk Eximbank Stratejik Dönüşüm Programı’nın önemli bir kilometre taşını “Yeniden Yapılanma Kanun Teklifi”nin oluşturduğuna dikkati çeken Güney, TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren kanuni düzenleme ile Türk Eximbank’a diğer kamu bankalarının sahip olduğu istisna ve muafiyetlerin sağlandığını kaydetti. Güney, “Böylece Türk Eximbank’ın Türk ihracatçılarının ihtiyaçları doğrultusunda daha hızlı ve kaliteli hizmet sunacak uygulamaları hayata geçirmesinin önü açılmıştır.” dedi.

Yeniden yapılanmayla ihracatçıların finansmana erişiminde dijitalleşme yoluyla bürokrasinin azaltıldığını ve süreçlerin hızlandırıldığını vurgulayan Güney, bu şekilde hizmet altyapısının ve ihracatçı memnuniyetinin iyileştirileceğini kaydetti.

-İhracatçıların küresel anlamda rekabet güçleri artacak

Öte yandan Türk Eximbank’ın, ihracatı desteklemek üzere ayırdığı kaynakların daralmasına yol açan bir takım mali yükümlülüklerden istisna tutularak ihracatçılara önemli kolaylık sağlandığının altını çizen Güney, “İhracatçılarımıza ayrılan kaynakların artırılması ve bazı vergisel maliyetlerin azaltılması yoluyla Türk ihracatçılarının küresel rekabet güçlerinin artırılması amaçlanmıştır.” ifadesini kullandı.

-Türkiye İhracatı Geliştirme A.Ş ile İhracatta Yeni Dönem

Reklam

Eximbank Genel Müdürü Güney, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak ve kredi teminat sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Eximbank ortaklığıyla İhracatı Geliştirme A.Ş’nin kurulmasıyla da ihracatta yeni bir dönemin başladığını bildirdi.

Söz konusu şirketin Türkiye’nin ihracatın tabana yayılması ve sürdürülebilir ihracat artışı hedefleri doğrultusunda, firmaların ihracat hacimlerinin ve kapasitelerinin artırılmasına yönelik ihtiyaç duydukları finansmana erişim için gerekli teminatın sağlanması amacıyla kurulduğunu belirten Güney “Türkiye İhracatı Geliştirme A.Ş, ihracatçılarımıza sürekli kefalet desteği sağlayarak finansmana erişimi kolaylaştıracaktır ve Türk Eximbank’la birlikte ülkemizin ihracat stratejilerini gerçekleştirmede önemli katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

-Dijitalleşme ile Süreçler Hızlanıyor ve Kolaylaşıyor

Stratejik Dönüşüm Programı ile Türk Eximbank’ın dijitalleşme odaklı bir yaklaşımı benimsediğini belirten Güney, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yeniden yapılanan Türk Eximbank dijital odaklı bir yaklaşımla, hem süreçlerini yalınlaştırıp hızlandırırken, hem de ihracatçılara şube bağımlılığı olmadan hizmet sunabilir bir yapıya kavuşmak için yeni web sitesi ve mobil şubesini hizmete almıştır.

İhracatçılarımızın, “https://esube.eximbank.gov.tr” adresinden ulaşabilecekleri internet şubesi ve Türk Eximbank mobil şubesi ile birçok işlemin kolayca yapılması sağlanmıştır. Öte yandan ihracatçılarımız yeni fonksiyonlar sayesinde daha kapsamlı işlemler gerçekleştirerek finansmana daha kolay erişebilmektedir.”

Güney, Stratejik Dönüşüm Programı kapsamında dijitalleşme ile ihracatçıların Türk Eximbank ürün ve hizmetlerine daha kolay ulaşmasının sağlandığını vurgulayarak, süreçleri sadeleştirici ve hizmet kalitesini artırıcı adımlar atılarak, başvurularda istenen evrak sayılarının ve sürelerin azaltıldığını belirtti. Güney, ihracatçılar için başvuru süreçlerinin de kolay ve hızlı hale getirildiğini sözlerine ekledi.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku