fbpx

Reklam

Yellen: Omikron ekonomik toparlanmaya zarar vermez

0

ABD Hazine Bakanı Yellen Omikron varyantının ekonomik toparlanmaya zarar vermeyeceği görüşünde.

Bir konferansta konuşan Yellen, Omikron’un zorluklara neden olduğunu ve önümüzdeki birkaç ay bazı verileri olumsuz etkileyeceğini belirterek “Ancak Omikron’un yüzyıldaki en güçlü ekonomik büyüme dönemlerinden biri olan bu sürece zarar vermeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Yellen yüksek aşılama oranları ve Biden hükümetinin Amerikan Kurtarma Planı nedeniyle ekonominin ciddi hasar almayacağını savundu.

Reklam

Biden hükümeti, 1.9 trilyon dolarlık Kurtarma Planı olarak bilinen programla Kovid’den zarar gören hanehalkı ve zor durumdaki işletmelere destek sağlamıştı. Ancak program, enflasyonun 30 yılın zirvesine çıkmasında da etkili olmakla suçlanıyor.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler Omikron varyantını gerekçe göstererek ABD ilk çeyrek büyüme tahminlerini yüzde 3.9’dan yüzde 3’e düşürdü. Ekonomistler sonraki çeyreklerde ise bu etkinin kaybolacağını öngörüyor.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku