fbpx

Reklam

Yabancısız halka arz furyası

0

BLOOMBERG HT ARAŞTIRMA

2021 yılında rekorlar getiren halka arz furyası 2022 yılında da etkili olmaya devam ediyor.

Yılın ilk 3 ayında 10 şirket halka arz olurken, toplam halka arz büyüklüğü 3 milyar 469 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Ortalama halka arz büyüklüğü ise 346 milyon TL oldu.

Investco Holding 900 milyon TL ile en büyük halka arz olurken, 500 milyon TL üzerinde sadece 3 halka arz gerçekleşti. Şu ana kadar 10 halka arzdan 8’i işlemlere açılırken, bu şirketlerin halka arzlarından bu yana ortalama getirisi yüzde 21 oldu. Halka arzdan bu yana yüzde 106 seviyesinde getiri sağlayan Gezinomi halka arz endeksini yukarı çekti.

Önümüzdeki dönemde halka arz takviminde BMS Birleşik Metal Sanayi, Efeler Çiftliği, Kıraç Galvaniz, Netcad Yazılım, Şeker GYO’nun halka arzları yer alıyor.

Reklam

Yabancı ilgisi zayıf kaldı

2022 yılında gerçekleşen halka arzlarda yabancı yatırımcının ilgisi oldukça zayıf kaldı. Toplam talep toplamada hedeflenen rakamın üzerinde talep gerçekleşirken, yurt içi bireysel yatırımcının etkisi önemli rol oynadı.

Halka arz seferberliği ilan edildiği 2021 yılında 52 şirket Borsa İstanbul’a kote olmuştu. Halka arzı gerçekleşen 52 şirket bu dönemde toplam halka arzı büyüklüğü 22 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti. Ortalama halka arz büyüklüğü ise yaklaşık 400 milyon TL seviyesinde hesaplandı. Ayrıca 2021 yılındaki halka arzların ortalama 4 haftalık getirisi yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşti.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku