fbpx

Reklam

Tayvanlı çip devi ilk çeyrekte tahminlerin üzerinde satış öngörüyor

0

Asya’nın en değerli şirketi TSMC, 2022’nin ilk çeyreği için analist tahminlerinin en az yüzde 5 üzerinde bir rakam öngörerek 16,6-17,2 milyar dolar arasında satış tahmini ortaya koydu.

Apple Inc.’in en önemli çip üreticisi olan şirket, kapasite artırımı ve geliştirmesi için 40 ila 44 milyar dolar arasında bir yatırım planlıyor. Bu rakam önceki yıldan 10 milyar dolar daha fazla.

Pandemi nedeniyle çip krizinin yaşandığı bir dönemde bu rakamlar TSMC’nin sektördeki lider konumunu teyit eden bir tablo çiziyor.

Şirket geçtiğimiz yıl tam kapasite çalışsa da sıkışıklığın azalacağına dair herhangi bir emare görünmüyor. Bu durum şirketin hem Tayvan’da hem de Japonya ve ABD’de yeni fabrikalar için ciddi yatırımlar yapılmasıyla sonuçlandı.

Reklam

Şirketin Ar-Ge için yaptığı düzenli yatırımlar Intel Corp. ve Samsun Electronics Co.’ya karşı teknolojik üstünlüğünü sürdürmesini sağladı. Bu durum 2021 gelirlerine de olumlu yansıdı. Tayvanlı şirketin net gelirleri tahminlerin yüzde 16 üzerinde gelerek 6 milyar dolar gibi rekor bir rakama ulaştı.

Susquehanna Financial Group’un yaptığı araştırmaya göre Aralık ayında çipler için teslimat süresi Kasım ayına göre 6 gün artarak 25,8 haftaya çıktı. Bu süre şirketin verileri ölçmeye başladığı 2017’den beri ölçülen uzun aralık olma özelliğini taşıyor.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku