fbpx

Reklam

Suudi Arabistan’dan petrole zam

0

Suudi Arabistan ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, Asya’ya gönderilen gelecek ay vadeli Arab Light petrolünün varil fiyatını 9.35 dolara yükseltti. Nisan’da bu rakam 4.40 dolardı. Bloomberg anketine katılan traderlar da fiyatlarda artış bekliyordu.

Suudi Arabistan’ın bu hamlesi, OPEC+’nin Perşembe günü petrol üretiminde kademeli artış kararının ardından geldi. Suudi Arabistan ve Rusya öncülüğündeki 23 ülkeden oluşan OPEC+, ABD’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerin fiyat artışını önlemek için üretimi hızlandırma çağrılarını yanıtsız bırakmıştı.

Moskova hükümetinin Ukrayna’yı işgali finans piyasalarında çalkantıya neden olmuş, petrolün varil fiyatı da 100 doları aşmıştı.

Reklam

Birçok alıcı bu gelişmeyle birlikte Rusya’dan petrol ithalatını durdurdu. Bağımsız enerji ve emtia ticaret şirketi Vitol Group, ülkeden petrol akışının üçüncü çeyreğe kadar 1-3 milyon varil aralığında azalacağı tahmininde bulundu.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku