fbpx

Reklam

S&P Türkiye’nin kredi notunu teyit etti, görünümü değiştirmedi

0

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.

S&P, halihazırda Türkiye’nin Döviz cinsinden kredi notunu “B+”, yerel para birimi cinsinden kredi notunu “BB-” ve kredi notu görünümünü ise “durağan” olarak değerlendiriyor.

S&P tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin ihracattaki güçlü toparlanmanın ve yurt içi faaliyetlerin desteğiyle bu yıl yüzde 8,6 oranında büyüyeceği kaydedildi. Buna ek olarak, Türkiye’nin kamu net borcunun 2021 yılı sonunda GSYİH’nin yüzde 34’üne ulaşmasını bekledikleri belirtildi.

Ülke ekonomisinde yaşanan son gelişmelere rağmen, para politikasının öngörülemez olduğunu açıklayan S&P, Türkiye’nin ödemeler dengesi pozisyonunu hala zayıf olarak gördüklerini açıkladı.

Reklam

Açıklamada ayrıca, Türkiye’deki enflasyon oranının, kurumun derecelendirdiği 137 ülke arasında en yüksek enflasyon oranına sahip 8. ülke olduğu kaydedildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye için Haziran ayında açıkladığı büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederek yüzde 6,1’den 8,6’ya çıkarmıştı. 2022 için büyüme tahminini yüzde 3,3’e revize eden kurum, 2023 ve 2024 tahminlerini ise yüzde 3,1 olarak korumuştu.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku