fbpx

Reklam

İtalyan Eni: Petrol fiyatları 100 dolara yükselebilir

0

Şirket CEO’su Claudio Descalzi, Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, “Belki fiyatlar bu seviyeye ulaşabilir. Ancak çok uzun süreliğine değil. Fiyatlar bu kadar yükseldiği zaman, bu durum tüketicilerin enerji kullanımını azaltmasına yol açacaktır” dedi.

Ham petrol fiyatları bu yıl, ekonomilerin koronavirüs pandemisinden toparlanması ve büyük üreticilerden oluşan OPEC + koalisyonunun arzı kısması ile birlikte yaklaşık yüzde 60 yükselerek varil başına 80 doların üzerine çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen ay yaptığı açıklamada, 100 dolarlık petrolün “oldukça mümkün” olduğunu kaydederken, Bank of America fiyatların Haziran ayına kadar 120 dolar seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Zayıf arz

Yüksek enerji fiyatları enflasyonun yükselmesine neden oluyor. Petrol fiyatlarının ABD’de yedi yılın zirvesine çıkmasından endişe duyan Başkan Joe Biden, OPEC + koalisyonuna üretimi daha hızlı artırmaları konusunda baskısını artırıyor.

Reklam

Şirket CEO’su Descalzi, Adipec petrol ve doğalgaz konferansına katılmak için bulunduğu Abu Dhabi’de yaptığı açıklamada, “Fiyatlar, zayıf arzdan dolayı yapısal olarak güçlü. Yedi yıl ya da daha uzun süredir, sektör yeterince yatırım yapmadı. 2013 yılında yaptığımızın aşağı yukarı yüzde 50’si kadar yatırım yapıyoruz” dedi.

Descalzi, küresel petrol tüketiminin günlük 100 milyon varile yaklaştığını ya da rekor zirveler yakınında olduğunu sözlerine ekledi.

Arz ve talep arasında fark olduğunu söyleyen Descalzi, “Petrol şirketlerinin tekrar yatırıma başlamaları zaman alacak” dedi.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku