fbpx

Reklam

Hisse geri alım furyası devam ediyor

0

KAP’a yapılan açıklamaya göre, BBVA Yönetim Kurulu, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.’nin hâlihazırda BBVA mülkiyetinde bulunmayan paylarının tamamı için bir gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdi.

BBVA’nın yanında son bir senede hisse geri alımı açıklayan şirketler arasında Arçelik, Koç Holding, Emlak Konut, Şişecam ve Sasa Polyester de bulunuyor.

Şişecam Şubat ayında 1,2 milyar lira büyüklükte hisse geri alım programını genel kurul onayına sunacağını duyurmuştu. Şirketin Cuma akşamı KAP’a yaptığı açıklamaya göre geri alım programı teklifi kapsamında en fazla 150 milyon lira nominal değerli hisse alınabilecek ve hisse alımı için belirlenen 1.2 milyar lira kaynağın tamamı iç kaynaklardan karşılanacaktı.

Emlak Konut Mart ayında KAP’a yaptığı açıklamada 36 ay vadeli toplamda 1,08 milyar TL’lik bir geri alım programı hazırlandığını duyurmuştu. Programda geri alımın mevcut nakit varlıklar ve şirket faaliyetleri ile finanse edileceği belirtilmişti.

Arçelik de Temmuz ayı başında Borsadaki fiyatlamaların şirketin gerçek performansını yansıtmadığını belirterek hisse geri alım programı açıklamıştı.

Reklam

İlk hisse geri alımını 2 Temmuz’da gerçekleştiren Arçelik, bu işlemi takiben 12 Temmuz’da da hisse geri alımı yapıldığını duyurdu.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, 12 Temmuz’da 750 bin hissenin 32,299 TL’den geri alındığı belirtilmişti. Arçelik 2 Temmuz’da, 100 bin adet hisseyi 31,94 TL’den satın almıştı.

Koç Holding de tarihinde ilk kez hisse geri alım programı açıklamıştı. Geri alıma konu edilebilecek azami pay adedi 35 milyon TL nominal değerde 3,5 milyar adet olarak belirlenirken, geri alım için ayrılacak fonun holdingin mevcut kaynaklarından karşılanacağı ve bu fon için azami tutarın 700 milyon TL olacağı vurgulanmıştı.

Sasa Polyester de Ekmim ayında yaptığı açıklamada azami 500 milyon TL’ye kadar hisse geri alımı yapılmasının kararlaştırıldığını duyurmuştu.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku