fbpx

Reklam

Erdoğan: Faizi savunan arkadaşımla beraber olmam, olamam

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında ekonomiye dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan gelişmiş ülkelerin büyük ekonomik buhranının eşiğinde olduğunu, bunu sosyal ve siyasi krizlerin de izleyeceğini belirtti. Erdoğan “Biz güçlü altyapımız, üretimimiz ve istihdamımızla iyi bir yerde duruyoruz.” dedi.

Faizin sebep, enflasyonun netice olduğu söylemini yineleyen Erdoğan “biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, “Milletimizi faize ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim.

Reklam

Dünyaya bakalım, ABD’ye, Batı’ya, İsrail’e bakın. Bütün bunlarda faiz aiağılara çekilmişken bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki faizi savunuyor?

Ben iş adamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD vs bir araya gelip yüksek faizden bahsediyor. Eğer sen yatırımdan yanaysan buyurun size düşük faizle kredi. O zaman kaçıyorlar.”

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku