fbpx

Reklam

Ciner Grubu ve Şişecam’dan kritik imza

0

Şişecam Yönetim Kurulu 19 Kasım tarihli toplantısında, Ciner Grubu’nun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki soda faaliyet alanı operasyonlarının yüzde 60’ının devralınması amacıyla bir dizi hisse alımının, işlemlerin tamamlanmasını takiben ödenmesi şartıyla, hisse satın alımları ve iş geliştirme ile ilgili katlanılan tüm bedeller dahil toplam 450 milyon dolar ile gerçekleştirilmesine karar verdi.

Şirket açıklamayı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptı.

Reklam

Buna göre bu kapsamda halihazırda yüzde 50 hissesi Imperial National Resources Trone Inc, yüzde 50 hissesi Şişecam Chemicals USA Inc sahipliğinde olan Pacific Soda LLC’nin yüzde 10 hissesinin Imperial National Resources Trone Inc’dan alınması, yüzde 100 hissesi Imperial National Resources Trone Inc’a ait olan Atlantic Soda LLC’nin yüzde 60 hissesinin alınması ve Amerika Birleşik Devletleri’nde halihazırda 2,5 milyon ton doğal soda külü kapasitesi ile operasyonlarını sürdüren Ciner Wyoming USA’in yüzde 51 hissesine sahip olan Ciner Resources LP’nin yüzde 74 payına sahip olan Ciner Resources Corporation şirketinin yüzde 60 hissesinin alınması kararlaştırıldı.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku