fbpx

Reklam

AMB Üyesi’nden ‘negatif faiz politikası bu yıl bitebilir’ mesajı

0

Rusya-Ukrayna savaşının halihazırda yüksek seyreden fiyatlar üzerinde daha fazla baskıya neden olduğunu kaydeden Vasle, politika yapıcıların daha fazla fiyat baskılarıyla karşı karşıya kalmadan temkinli olması herektiğini kaydetti.

AMB’nin şahin isimlerinden biri olan Vasle “bu sürece yıl sonunda başlanacak ve yıl bitmeden negatif faiz politikasına son verme fırsatı olacak” değerlendirmesini yaptı. Hala güçlü büyüme rakamları beklediklerini kaydeden Vasle, “Eğer bu senaryo gerçekleşirse politika normalleşmesine devam etmemek için bir neden göremiyorum” dedi.

AMB enflasyonu canlandırmak amacıyla 2014 yılında negatif faiz politikasına geçmişti. Şimdi ise enflasyon AMB’nin yüzde 2’lik hedefinin oldukça üzerinde seyrediyor.

Reklam

Vasle enflasyonun gelecek birkaç çeyrekte zirve yapabileceğini ve yıl sonunda kademeli olarak yavaşlayacağını öngördü. Vasle Mart ayında yüzde 7.5’e yükselen yıllık enflasyona rağmen AMB’nin 2022 yılı için yüzde 5.1 olan hedefini oldukça gerçekçi bulduğunu da sözlerine ekledi.

Politizasyon

Reklam

Bir Cevap Yazın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku